Meşteşugul lemnului în Maramureş

Pentru cunoscători, Maramureş înseamnă peisaje montane pe care nu ai cum să nu le admiri indiferent de anotimp, porţi de lemn sculpate cu măiestrie, biserici de lemn cu turnuri care tind să atingă cerul, costume populare confecţionate manual şi oameni ospitalieri care te întâmpină cu un pahar de horincă din producţia proprie. Sculptura în lemn este foarte apreciată şi căutată în Maramureş. Dăruirea cu care lucrează meşterii de aici, fie că e vorba de simple obiecte casnice sau de case tradiţionale de lemn, se reflectă în calitatea muncii efectuate şi în minunăţiile care ies din mâinile lor pricepute.

Ca să vă aduc mai aproape o părticică din cele expuse anterior, am luat legătura cu un meşter din zonă, care se ocupă cu sculptatul diverselor obiecte în lemn pe care le asamblează ulterior bucată cu bucată în sticle de diferite forme.

Numărul casei poate fi transformat într-o adevărată operă de artă care să poarte amprenta personalităţii celor care o locuiesc.

Gătitul devine o plăcere când ai la îndemână astfel de ajutoare.

Cei cărora vă plac clădirile în miniatură, veţi fi uimiţi de detaliile surprinse, cu o răbdare de fier, la aceste exemplare.

Sper că aţi rămas la fel de surprinşi ca şi mine de frumuseţea şi calitatea acestor lucrări, iar dacă vă doriţi să deveniţi proprietarul unei bucăţi din ceea ce aţi văzut, ne puteţi contacta la admin@ideipentrutine.ro

Comentarii

 • Marian
  Cel mai tare site pe care l-am vizitat. Sunteţi cei mai buni. Felicitări !!Scrie un comentariu

* Adresa de email nu va fi publicată.

Idei recente

 • 1
  Lansare cu
  de toate

  După depunerea jurămintelor, fiecare pereche de miri încearcă să marcheze ...

 • 2
  Mesaj
  pentru mire

  Pentru că îmi place să fac surprize celor dragi, mă tot gândeam ce să îi transmit soțului meu, cum să realizez un moment care ...

 • 3
  Cum să faci față
  comentariilor stupide înainte de nuntă

  Logodna e un pas important, e o decizie pe care două suflete și-o asumă, dar care uneori e pusă la îndoială ...

 • 4
  Echitația
  Echitația îmbunătățește sistemul cardiovascular, puterea de concentrare, sporește încrederea în sine...

 • 5
  Marea Moartă
  O destinație turistică pe care merită să o pui pe lista de locuri de vizitat este Marea Moartă din Israel...