Pregătiți ghetuțele, vine Moș Nicolae

An de an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moș Nicolae vine pe la geamuri și umple ghetuțele copiilor cuminți și ascultători cu daruri, iar pe cei neascultători îi pedepsește lăsându-le în dar doar o nuielușă.

Legenda spune că Nicolae făcea parte dintr-o familie înstărită a cărei avere a moștenit-o integral și cu care a ajutat oamenii nevoiași și mai ales copiii. Cea mai cunoscută poveste cu Moș Nicolae este cea cu cele 3 fete sărmane pe care tatăl lor sărac voia să le vândă ca să se îmbogățească. Ca să împiedice o astfel de nenorocire, la vremea mărițisului a fiecărei fete în parte, acesta le-a lăsat, pe furiș, câte un săculeț cu aur pe care fetele l-au folosit ca zestre să se poată căsători.

Astăzi, Moș Nicolae este cel mai îndrăgit și așteptat sfânt de către copiii nerăbdători să vadă ce le aduce acesta în ghetuțele bine lustruite. Printre aceștia se numără și surioara mea, Gabriela, care datorită faptului că învață bine și e harnică, Moș Nicolae s-a gândit să o răsplătească în avans pe stil românesc și o va mai răsplăti o data și în stil ucrainean în noaptea de 18 spre 19 decembrie.

Voi cum vă pregătiți de această sărbătoare și ce vă doriți să primiți? Așteptăm cu drag mesajele voastre!

Comentarii


Scrie un comentariu

* Adresa de email nu va fi publicată.

Idei recente

 • 1
  Lansare cu
  de toate

  După depunerea jurămintelor, fiecare pereche de miri încearcă să marcheze ...

 • 2
  Mesaj
  pentru mire

  Pentru că îmi place să fac surprize celor dragi, mă tot gândeam ce să îi transmit soțului meu, cum să realizez un moment care ...

 • 3
  Cum să faci față
  comentariilor stupide înainte de nuntă

  Logodna e un pas important, e o decizie pe care două suflete și-o asumă, dar care uneori e pusă la îndoială ...

 • 4
  Echitația
  Echitația îmbunătățește sistemul cardiovascular, puterea de concentrare, sporește încrederea în sine...

 • 5
  Marea Moartă
  O destinație turistică pe care merită să o pui pe lista de locuri de vizitat este Marea Moartă din Israel...